Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану (Великобритания) благодари на Люис Хамилтън за съветите и подкрепата след нейната първа победа в Големия шлем през септември, описвайки седемкратният световен шампион от Формула 1 като свой модел за подражание.

След победата си над Елена-Габриела Рузе в демонстративен мач в Лондон вчера, Радукану каза, че Хамилтън е "наистина готин човек".

Тенисистката е карала картинг и мотокрос като дете и е голям фен на Формула 1.

"Хамилтън ми каза да бъда търпелива, просто трябва да яхна вълната. "Всичко е наред. Не се притеснявай". Той беше добър модел за подражание за мен, че ми помогна да преживея следващите етапи в кариерата ми", каза Радукану пред британските медии.

19-годишната тенисистка отхвърли твърденията, че ще победи Хамилтън за наградата на BBC за спортна личност на годината.

"Не, определено не. Подкрепям Люис в тази класация", каза тя.

Радукану, която се подготвя за сезон 2022, като се подлага на интензивни петчасови ежедневни тренировки, разкри личните си цели.

"Очакванията ми са да продължа да се подобрявам, искам като погледна назад в края на годината да видя, че съм постигнала успехи в различни области. Знам, че ще ми е нужно много търпение, за да стигна до там, където искам", добави тя.

Мачът в неделя беше първи за Радукану на родна земя след нейния удивителен триумф на Откритото първенство на САЩ, когато тя започна надпреварата от квалификациите и го завърши като първата шампионка от Големия шлем на Великобритания от 44 години насам.