Полякът Хуберт Хуркач, който е №10 в световната ранглиста на АТР, а в основната схема на “Уимбълдън” е поставен под №7, ще дарява по 100 евро за всеки свой ас на турнира. Тенисистът обяви това в Twitter, а средствата ще бъдат дарени в подкрепа на хората от Украйна.

“Да се надяваме, че сервисът ми ще работи добре”, написа Хуркач, който е известен с мощните си подавания от крайната линия. 195-сантиметровият тенисист е сервирал със скорост от 243 километра в час.

Съперник на Хуркач в първия кръг на свещената трева ще бъде Алехандро Давидович Фокина от Испания. През миналата година Хуберт постигна най-доброто си класиране на “Уимбълдън”, след като игра полуфинал.

На последното стъпало преди финала той отстъпи на Даниил Медведев (Русия) в петсетов трилър. Преди седмица Хуркач победи именно първата ракета на Русия на турнира в германския град Хале.

На тазгодишното издание на “Уимбълдън” обаче той няма да има шанс за реванш срещу Медведев, защото руски и беларуски тенисисти няма да участват на надпреварата, която официално започва днес.