Украинската звезда в тениса Елина Свитолина изригна срещу местната федерация заради начина, по който тя бива представяна в обществото през последната година.

Елина смята, че целенасочено е обвинявана, че е получавала големи суми, за да играе в женския отборен турнир на нациите "Фед къп" и е напуснала тима без да има контузия в началото на тази година.

Тя се оттегли от украинския отбор в последния момент и след това според нея е дискредитирана с цел да не може да участва на Олимпиадата в Токио през 2020 година.

"От години играя в националния отбор и гордо защитавам цветовете на страната независимо къде отивам. Невъзможността да участвам в квалфикационните рундове заради физически проблеми доведе до организирана кампания от страната ми, която ме предаде. Не бях с отбора, защото трябваше да се лекувам в швейцарска клиника и не трябваше да подлагам здравето си на риск. Изгради се мой лош имидж и бях хвърлена на лъвовете в общественото мнение. Имам хуманитарни проекти в Украйна и говоря за страната си, където и да отида, отделям време и за младите.

Искам да играя на Олимпиадата. Ако федерацията продължи с това отношение и не ми позволи да играя, ще намеря друг начин. Аз съм една от най-добрите в света и съм сигурна, че ще намеря формула, с която да участвам, но ще е тъжно, че ръководството на тениса в моята страна ще ме лиши от възможността да играя за Украйна (страната предстои да играе с Естония на "Фед къп" б.а.).