Чичото и дългогодишен треньор на Рафа Надал - Тони, за пореден път бе помолен да коментира раздялата си с Матадора, след като бе негов треньор през почти цялата му кариера.

Именно Тони е човекът, научил Рафа на всичко в тениса, като има основна заслуга за бляскавата кариера и успехите на своя племенник

Професионалната им раздяла през 2017-а бе изненада за всички, а Тони разкри, че просто в един момент се е почувствал излишен край Рафа.

"В един момент стигнах до заключението, че нямам с какво повече да допринеса за развитието на Рафа. Той нямаше нужда от мен като треньор, станах излишна част от екипа му.

През целия си живот съм бил много изискващ треньор. Но моята цел винаги е била да го науча да изисква най-доброто от самия себе си. Според мен работата на всеки треньор е да направи така, че в един момент да стане заменим. Мисля, че аз постигнах това.

Животът в тура не ми липсва. Имах щастието да тренирам велик играч, който освен това е мой племенник. Наслаждавах се на всеки ден и съм благодарен, че имах този шанс. Но също така много ми харесва да тренирам децата в академията в Манакор, тъй като смятам, че мога да ги науча на много повече неща, отколкото бих могъл да го направя с Рафа на този етап", сподеи Тони Надал.