Седмиците като №1 в световната ранглиста са един от факторите, които ни помагат да сравняваме кои са най-великите тенисисти в историята.

Рекордът към момента се държи от Роджър Федерер, който е бил на върха в 310 седмици, а сегашният №1 Новак Джокович е с актив от 282 седмици.

Сега тенисът е "замразен" заради епидемията с коронавируса и бе даден отговор на един много важен въпрос - ще влизат ли тези седмици на сметката на Ноле? Отговорът е "не".

В момента ранкингът на играчите също се води за замразен и това е причината този статистически показател също да не се променя.

В периода ноември-декември също няма активни турнири в тениса, но там разликата е, че ATP прави ежеседмично обновяване на ранкинга и затова тези седмици влизат на сметката на световния №1.

Планът е класацията да започне да се обновява отново в седмицата между 8 и 15 юни, но това зависи от връщането към нормалния живот и подновяването на спортните събития.

Като цяло Джокович е най-губещият тенисист от паузата, тъй като беше набрал скорост с 18 поредни победи от началото на годината. В този период спечели Australian Open и турнира в Дубай.