През годината ви показвахме спортните акценти, новини и истории не само в текстове, но и със силата на фотоси.

Галериите на Corner в Dir.bg бяха сред любимите за вас материали, което е достатъчно добра причина да ви припомним най-добрите от тях.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ПОДБОРКА С НАЙ-ДОБРОТО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ НИ ФОТОГАЛЕРИИ ЗА ГОДИНАТА>>>

Върнете се отново във времето с уникалната подборка от фотографии на Иван Григоров, завел ни в 1987 г. и Световното първенство по художествана гимнастика тогава.

Галерията дойде в седмицата преди големият форум отново да е на българска земя през септември тази година.

Златните ни момичета бяха героини от друга галерия със снимки на Григоров - този път от заслужената ваканция след Световното.

Грациите ни без грим и не по екип. Такива, каквито рядко можем да ги видим...

Най-успешният ни футболист под ръка с трима президенти на България - ето това е снимка за историята!

Но и нея видяхте, като част от фоторепортажа ни за представянето на "Историята" - автобиографичната книга на Христо Стоичков.

Колко звезди събра това събитие... И нормално, като за ... единствената "Златна топка" на страната ни.

Стадионите на Световното първенство в Русия разгледахте с удоволствие в навечерието на шампионата, а и те си заслужаваха.

Оказа се, че първенството е гледано от половината свят - буквално, и като нищо ще се окаже, че е най-силното в историята поне като интерес.

Галерията със зрелището в Москва на откриването на Мондиала също си заслужаваше, а очакванията за протяжна церемония този път не се сбъднаха.

В това отношение руската столица остана далеч от Олимпийските откривания на Пекин 2008, Лондон 2012, както и Мондиал 2010 в Южна Африка - те си бяха цели филми (доста дългички).

Тук нещата бяха ярки и шумни, интересни, но - слава богу - кратки.

Особен интерес предизвика материалът за предстоящото най-странно Световно първенство в историята.

Катар 2022 няма да е като другите Мондиали, ще завърши преди Коледа, а разстоянията между стадионите е такова, че можеш да идеш на два поредни мача в един ден.

В "Как се прави Световно в пустиня" - лудостта "Катар 2022" отново вижте зрелищните снимки от това как ще изглежда азиатската страна след 4 години, когато футболът отиде да живее там за 3 седмици.

Е, за да не ви оставим да гадаете, предложихме и галерия с това как изглеждат стадионите в Катар днес, пак преди Коледа, но 48 месеца преди Мондиала.

И нея разгледахте с интерес, защото наистина това е събитието, което озадача най-много футболните и спортни фенове по света.

Върнахме лентата към финалите на Мондиали през годините, видяхте Пеле и Марадона да държат купата, за която мнозина само мечтаят (Меси и Роналдо, например).

Както и огорчението на Кройф, магическият гол на Иниеста, черно-белите кадри от 30-те и първите Световни първенства, и - разбира се - денят, в който Бразилия потъна в скръб (1950-а на "Маракана").

Разходихме ви из някои от най-странните и зрелищни места, на които се играе футбол по света - и едно от тях избрахме да е в България.

Стадиони в скали, в планини, до езера, край океани и ... направо в морето.

Не очаквахте да пропуснем и годишнината - четвърт век от най-големия и важен мач на България във футбола, нали?

Отново вездесъщият Иван Григоров разрови безкрайния си архив и ви показахме победата на "Парк де Пренс" такава, каквато не бяхте я виждали.

Непубликувани кадри също видяха бял свят за първи път в Dir.bg в тази галерия.

Имаше и място за лични истории, за любов, но и трагедия, в още снимкови подборки, които харесахте и прелистихте с удоволствие.

Вижте ги отново - галериите, които през годината привлякоха най-силно вашето внимание.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ПОДБОРКА С НАЙ-ДОБРОТО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ НИ ФОТОГАЛЕРИИ ЗА ГОДИНАТА>>>