"Сините" спечелиха първия мач с 3:1 и, за да продължат, се нуждаят от още една победа или да спечелят поне "Златния гейм".

За Финландия отборът обаче заминава без старши-треньора Мартин Стоев още 6 от най-добрите си волейболисти: Валентин Братоев, Красимир Гайдарски, Симеон Александров, Георги Топалов, Мартин Иванов и Костадин Стойков.

Така Левски ще бъде ръководен от помощник-треньора Деян Нинов, групата ще включва само 9 състезатели: Георги Братоев, Жани Желязков, Златко Кьосев, Димитър Маринков, Христо Цветанов, Ивайло Лалов, Цветан Петров, Иван Дамянов и Василий Петров.

Още след победата в София Стоев каза, че може да предпочете участие в другия турнир.

"Отборът ни все още не е напълно подготвен за големи битки в Европа. Трябва ни малко време за да се сработят състезателите ни. Ако продължим напред в турнира на CEV ще срещнем много силният полски тим на Ястрежебски Вигел. В турнира за "Чалъндж къп" шансовете ни по продължим максимално напред са много по-големи", заяви Мартин Стоев.

Междувременно отборът на Иску Волей загуби поредния си мач от първенството на Финландия като домакин с 0:3 (23:25, 20:25, 20:25) от "Корсон Вето". Отборът от Тампере е на 10-то място във временното класиране с 3 точки след 1 победа и 6 загуба, информира ТопСпорт.