"Това, че сме ангажирани в чужбина не би възпрепятствало желанието ни да помагаме на българския волейбол. Сдружението има за цел да набере средства. Ще определим по идеи и предложения на всички членове на сдружението как да бъдат изразходвани тези средства. Всичко ще бъде достатъчно прозрачно и с обществен контрол, дали тези средства са изразходвани по правилния начин, по честния начин и, че не е допуснато някакво отклоняване в посока личен интерес.

За целите и задачите, които сме си поставили няма да е препятствие, че сме в чужбина. Ако аз просто искам да даря една сума, просто ще преведа пари по банкова сметка.

Контролните функции за начина, по който ще бъдат изразходвани тези средства искаме да дадем на феновете, журналистите и хората. Идеята на сдружението е да има контрол и прозрачност. Нямам проблем да обявя личната си подкрепа към сдружението, но не мисля, че сме тук за пиар акции.

Имам намерение да помогна съществено на волейбола. Не ми се иска обаче това да се превръща в база за коментари и разсъждения по темата. Искам отговорът на този въпрос да дойде от реалните резултати от работата ни. Не искам това да се превърне в поредна акция на някакви хора, които никога повече няма да се видят. Нашата цел е да стъпим на здрава основа и да надграждаме. Имаме подкрепата на много хора, които ме потърсиха или аз потърсих. Не всички успяха да присъстват и затова не успяхме да ги включим в УС", каза Стойчев след учредяването на сдружението "Приятели на волейбола".

Стойчев коментира и положението на ВК ЦСКА, както и желанието на сдружението да помогне на "Армейците". "Положението на ЦСКА е много тежко и със сигурност трябва да намерим спешен и бърз начин за помощ на ЦСКА. Имахме идеята всички предложения за помощ да бъдат обсъдени в по-широк кръг, за да каже всеки своите идеи. Искаме, когато приемаме решение да има прозрачност и контрол от хората. Искаме наистина да помагаме. ЦСКА е много наболял проблем. Всички мислим как да помогнем на тези момчета, защото, ако на другите положението е тежко, тяхното е бедствено. В кратък срок ще наберем средства, за да помогнем да оцелеят като клуб, а по нататък ще помислим за задълженията им към различни институции", допълни Стойчев, цитиран от БГНЕС.