Той е изпратил вчера запитване до Международната федерация дали ще допусне отбора до най-силния клубен турнир с уайлд кард. Независимо какъв ще бъде отговорът, това няма да повлияе върху плановете за предсезонната подготовка, категоричен беше мениджърът на габровци.

Отборът със сигурност ще играе в Европа, като другите възможни варианти са останалите два клубни турнира. Сребърните медалисти няма да продават свои състезатели, нито пък да ги преотстъпват под наем. Намерението им е да привлекат двама или трима нови играчи.

Старши треньорът Любомир Герасимов иска да има на разположение равностойни състезатели на всички постове. Амбицията е следващия сезон Габрово да спечели купата на страната или да стане шампион.

"Отдавна не сме имали толкова интересно първенство, 6-7 отбора бяха с изравнени възможности. Единственият недостатък е кратката продължителност. Първенството трябва се удължи на 8-9 месеца", заяви Григоров.

"Такава е практиката в другите страни като Русия, Румъния, Италия, където мачовете от вътрешния календар още не са приключили за разлика от нашите. С такъв начин на организация на първенството българските волейболисти ще бъдат много повече време реално ангажирани, защото те са професионалисти. Спонсорите на клубовете също ще останат доволни, тъй като тяхната реклама ще се гледа по-дълго време."

Николай Григоров благодари за финансовата подкрепа на Цветан Василев - председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка, предаде БТА.