Клубът, градът на розите и обновената местна спортна зала "Багира" предоставиха отлични условия за провеждането им и затова Българската федерация по волейбол ги предпочете.

Казанлък бе домакин на тазгодишния финален турнир на националната купа на България при жените, както и на финалите при момичетата до 15-годишна възраст. Клубът на "розите" тези дни е кандидатствал и за домакинството и на заключителния финален турнир за определяне на държавния шампион при девойките младша възраст и очаква да спечели и това домакинство, съобщи БГНЕС.

Стартиращият днес национален зонов турнир в Казанлък се води Първа зона. В него се пускат обаче само 3 отбора - домакините от "Казанлък Волей", кърджалийският "Арда" и "Пирин Балканстрой" (Разлог). Волейболистките на "Девин" също бяха поставени в групата на тази Първа зона в Казанлък, но в последния момент отказаха участие.

Така след отказа им отборите за този турнир останаха само три. По регламент само първият от всеки зонален турнир получава директна квота за републиканското първенство, в което участват 8 отбора. Вторият и третият от тези зони продължават борбата, съответно на турнир на 'вторите" и турнир на "третите".

Програмата на турнира в Казанлък включва днес само един мач от 17 часа - на домакините от "Казанлък Волей" срещу "Арда". За утре са предвидени мачовете между "Арда" и "Пирин Балканстрой" от 9 часа и от 14 часа между "Пирин Балканстрой" и "розите".

Всички мачове ще се играят в обновената зала "Багира".