Италианецът, който следващия петък официално ще дебютира като старши, а не помощник треньор на волейболистите ни срещу Франция в Световната лига, не пропусна да подчертае какъв е сега съставът ни.

"Отборът ни сега е по-млад, в процес на развитие. Сега очакваме завръщането на контузените ни важни състезатели, които могат да допълнят облика ни и ще ни помогнат да играем по-добре", поясни още Плачи, визирайки много играчи, които имат здравословни проблеми, съобщи Гонг.

Относно проверките с Иран и тазвечерната победа с 3:1 гейма над доста обиграния тим на легендата Хулио Веласко, Камило Плачи коментира:

"Подобряваме играта си в посрещане на флот-сервис. А това бе основната ни цел в тези контроли. Успяхме да изтренираме определени комбинации относно играта на блокада. Получихме шанс да пуснем в игра и доста състезатели, и да ги изпробвам. Направихме още една крачка напред за мачовете с Франция, които ни престоят. Като всеки един млад отбор правим крачки в развитието си. Имаме пикове и спадове".