Момчетата на селекционера Камило Плачи излизат срещу домакините в първия си мач от Група "D" на финалния турнир.

Срещата е тази нощ от 03,00 часа българско време в зала "Естадио Истас Мавинас".

Италианският треньор ще обяви групата на България за мача едва час и половина преди двубоя. Това сподели от Мар дел Плата мениджърът на волейболния ни отбор Владимир Николов, който каза, че гаучосите няма са какво да ни изненадат, като ключът към победата е националите ни да наложат волята си над домакините и така да ги неутрализираме.

В груповата фаза на Световната лига България победи на два пъти домакините на финалите. В "Арена Армеец" при рекорден брой публика националите ни стигнаха до успехи с 3:0 (25:18, 25:21, 25:16) и 3:1(17:25, 25:19, 25:21, 31:29) като Плачи заложи и в двата мача като титуляри на Георги Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров.

"Смятам, че ние сме достатъчно добре подготвени така че да не позволим на физическата и психическата умора, която имаме, да се отрази на представянето ни", коментира Владо Николов, цитиран от Гонг.

"Гледахме съперника ни Аржентина. Няма с какво да ни изненадат! Ние знаем, че Аржентина е един много неприятен противник за нас, един отбор, който играе много бърз и техничен волейбол. Повтарям, че няма с какво да ни изненадат! Остава ние да успеем да ги неутрализираме", добави бившият национал.

"Публиката не ни притеснява защото публиката не играе на игрището! Това, за което трябва да внимаваме е, че аржентинците ща бъдат много мотивирани и трябва да успеем да наложим нашата воля", завърши Владимир Николов.