Във финала петлите се наложиха с 3-0 гейма над голямата изненада на турнира – състава на Словения. Спечеленият трофей бе първи за французите от първенство на Стария континент. След страхотното си представяне през целия турнир пък за словенците остана среброто.

След като във вчерашния полуфинал играчите на Лоран Тиле победиха "българските лъвове" с 3-2, днес Франция отново показа огромната си класа.

Финалният сблъсък в столичната "Арена "Армеец" София започна с превъзходство на "петлите", които след много силен първи гейм поведоха в резултата след 25:19. Във втория, словенците стартираха много по-агресивно и това даде резултат, като те успяха да поведат. В края на гейма обаче играчите на Андреа Джани пропиляха четири гейм бола и буквално подариха втората част на Франция, която затвори гейма при 29:27.

В последвалия трети гейм, въпреки опитите на словенците да направят обрат и да се върнат в мача, класата на Ървин Нгапе и компания се оказа непреодолима и Франция триумфира със златните медали след 29:27.