Дългогодишният президент на родната волейболна федерация - Данчо Лазаров, потвърди пред bTV, че няма намерение да се кандидатира за нов мандат.

Волейболът ни ще има нов президент на извънредното Общо събрание на 16 януари, кгоато в битка за поста се впускат досегашните вицепрезиденти Любо Ганев и Боре Кьосев.

Общото събрание бе поискано от Инициативен комитет, формиран с една единствена цел - свялянето на Данчо Лазаров, който вече 18 години управлява този спорт.

Той на няколко пъти уточни, че решението му не е плод на натиск, а също така добави, че няма желание да изпълнява ролята на почетен президент.

"Исках да успокоя и двамата кандидати, че могат спокойно да се борят за поста. Казах на Любо Ганев, че аз неговото изваждане от Управителния съвет няма да инициирам. Няма да допусна това да се случи. Така и двамата останаха членове на УС, което има дава законно право да се кандидатират за президенти.

Не, че нямам енергия, но не ми се водят битки, не виждам особен смисъл. Уверявам ви, че няма никакъв натиск, мое си е решението.

Аз съм направил много за този спорт, просто нямам тази тръпка. Не съм чул министър Кралев да е звънял на клубовете, за да агитира против мен".