България победи Австрия с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22) и с тази победа си осигури класиране за Европейското първенство по волейбол. За националите това бе трета поредна победа в квалификациите и втори пореден мач, в който те не дават гейм на съперника. Единственият загубен гейм на “лъвовете” е от първия мач, който отново бе срещу австрийците.

Разликата в класите на двата отбора бе очевидна и българите стигнаха до чистия успех за едва 65 минути игра, като нито един от трите гейма не премина отвъд 25 минути. Най-експресен бе първият, завършил само за 18.

Този успех гарантира на националния ни отбор първото място в групата, а утре предстои двубой с Израел, който е без значение за волейболистите ни.

Българските волейболисти стартираха устремено и бързо поведоха с 10:3 в първия гейм, като интригата отсъстваше до неговия край, дошъл при 25:15. Австрийците показаха по-добра игра през втория гейм и успяваха да се задържат на 3-4 точки от нашите, но в крайна сметка не съумяха да направят нещо повече и този гейм също бе на българската сметка - 25:18. 

В третата част играта бе наистина равностойна, а Австрия дори поведе с 9:12, принуждавайки Силвано Пранди и Николай Желязков да вземат таймаут, след който България заличи изоставането си и успя да затвори гейма с 25:22.