Явно българският волейбол е орисан да бъде в постоянна ситуация за боричкане по върховете на властта.

Вицепрезидентът на федерацията и легендарен играч от миналото - Любо Ганев, съзря заговор, който да го извади от ръководството на централата. За това алармира пред NOVA самият бизнесмен, който някога водеше националния тим към успехи на игрището.

На заседание на Управителния съвет в понеделник е свикано извънредно Общо събрание, на което да бъдат изключени и добавени нови хора в ръководството на федерацията.

То ще се проведе в последния работен ден преди Коледните празници - 20 декември в Казанлък. Като цяло новината и избраната дата са странни. Любо Ганев има обяснение и е сигурен, че има организация той да не попадне в обновения Управителен съвет.

"Със сигурност очаквам аз да отпадна. Напоследък такива бяха индикациите, но това е нормално. В крайна сметка Управителният съвет има думата. Аз винаги съм помагал на българския волейбол. Всичко, което съм постигнал е благодарение на волейбола, и ще продължа да го правя, без значение дали съм член на УС, или не", сподели Ганев за NOVA.

За конфликт между бившият играч и президента на централата Данчо Лазаров се говори "на ухо" из медии и волейболните среди от месеци.

Най-яркото доказателство, че между двамата нещата не са наред дойде, когато Ганев се похвали, че дарява 700 топки чрез фирмите си на волейболните отбори и федерацията.

На сайта на централата се появи опровержение за такова дарение, написано... реално срещу нейния вицепрезидент!