Марица (Пловдив) постигна трета знаменита победа в груповата фаза на Шампионска лига, след като сломи драматично руския Уралочка (Екатеринбург) с 3:2 (25:19, 21:25, 25:17, 22:25, 20:18).

След като победиха Динамо (Москва) и Кан, пловдивчанки записаха успех и над втория най-титулуван отбор в историята на турнира.

Това че срещата стигна до пет гейма за съжаление не им позволи да се класират за първи път в елиминационната фаза на турнира, но те продължават да надграждат.

Момичетата на Иван Петков завършват с девет точки, което им отрежда второто място в групата, но за съжаление тимът остава пети в класирането за най-добре представилите се втори отбори. Само първите три тима от тази селекция продължават напред. Динамо спечели тази група.

Най-резултатни за нашите днес бяха Кремена Каменова и Емилия Димитрова с по 17 точки, а Дженифър Крос добави 14. Поздравления заслужава и либерото Жана Тодорова, която направи няколко изумителни спасявания в защита. За рускините Ксения Парубец завърши с 27 точки, а Бохдана Анисова спомогна с 15.

Така момичетата на Иван Петков завършиха страхотна кампания в Шампионска лига с пожелания следващата година да достигнат бленуваните елиминации. Те остават без конкуренция в родното първенство, като до момента са с 15 победи в 15 мача и 12 точки разлика пред втория Левски.