Италианският селекционер Силван Пранди остава начело на националния отбор на България по волейбол, обяви президентът на федерацията Любо Ганев.

Бившият национал загатна, че при бъдеща треньорска смяна Николай Желязков ще замени италианеца. Според Ганев вината за ужасяващото представяне на България в Лигата на нациите не е на треньора, а на играчите.

България завърши на предпоследната 15-а позиция с актив от две победи и 13 загуби. Единствено отборът на Австралия се представи по-слабо.

"За мен Николай Желязков ще е следващият треньор на България. Идеята бе след световното първенство през 2022 година той да е треньор на тима. Той да си поеме отбора. До Европейското първенство няма какво да мислим. Ние започваме подготовка след 20 дни... Евентуално ако има някакви разговори ще ги направим след европейското", заяви Любо Ганев пред Нова телевизия.

"Нека да не търсим вината само в треньорския щаб. Грешките ни са технически, а не тактически. Каква вина има треньорският щаб, че при 25:25 отиваш и биеш сервис в мрежата? Не може диагоналът да отиграва само 10% от топките в нападение. Този отбор тепърва ще расте. Ние сме си поставили цел да готвим този отбор за Олимпиадата в Париж 2024", добави Любо Ганев.