Впечатляваща победа за България във волейболната Лига на нациите.

Националният ни отбор записа успех с 3:0 (26:24, 25:23, 25:17) над четвртия в света тим на Словения във втория си двубой от надпреварата.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК>>>

Срещата се игра в японския град Нагоя.

Момчетата на Пламен Константинов спечелиха първа победа в надпреварата, след като в дебютния си мач отстъпиха с 2:3 на Китай. И вече имат 4 точки в класирането.

България поведе с 4:3 след блокада на Мартин Атанасов. Рок Можич би сервис в аут и 10:9 за България. При 11:9 Джордже Крецу взе прекъсване за Словения. Пайп на Алекс Николов и 12:9. Мартин Атанасов отигра в атака за 13:11. Грегор Ропрет би начален удар в аут - 15:12. Пайп на Тине Урнаут изравни резултата при 15:15. Алекс Грозданов заби единична блокада на атака на рок Можич - 16:15, а до края на гейма двата тима вървяха точка за точка, преди "лъвовете" да спечелят решително предимство в последния възможен момент.

Втората част също се движеше изключително равностойно, като едва при 22:22 българтите взеха две точки аванс и затвориха гейма при 25:23.

Две поредни български блокади, в които главно действащо лице бе Алекс Грозданов и 6:6 в началото на третата част. Техничен пайп на Алекс Николов - 7:7. Алекс Николов игра технично с блокадата и България поведе с 8:7.Така около средата на частта българите започнаха да трупат преднина, докато съперникът вече изглеждаше обезверен, за да се стигне до 8 мачбола за момчетата на Пламен Константинов. Мартин Атанасов отигра отлично в атака и донесе успеха на България в третата част с 25:17 и в мача с 3:0 гейма.

В следващия двбуой България излиза срещу друг изключително солиден съперник - Полша. Двубоят е в петък сутринта от 10 часа.