Женският волейболен тим на България загуби седми пореден мач в Лигата на нациите - 0:3 от Нидерландия в Хонг Конг.

Нашите не успяха да запишат втора победа, въпреки че стартът на първия гейм даваше надежди за такава - водехме с 9:2, със 18:12 и с 23:19, като при 24:21 получихме и три геймбола. Но не ги реализирахме и след 24:26 в тази първа част, психически и спортно-технически сили за съпротива нямаше.

Съперничките ни пречупиха за общо един час и 15 минути, като резултатът в другите два гейма - 25:17 и 25:17 не бива да учудва.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

Мерелин Николова с 14 точки бе най-резултатна за българките.

Така след старта на турнира с победа над Хърватия (3:0), българките натрупаха само поражения. И са с актив от 5 т. на 14-о място от 16 отбора в надпреварата. Нидерландия вече има 8 и ни изпревари, а зад нас са само хърватките и Корея.

Именно с тима от Азия е следващият ни мач, който е ключов за запазване мястото на България в Лигата на нациите. Срещаме корейките на тяхна територия в Сувон, на 27 юни.

Не бива по никакъв начин да губим срещата, защото след нея ни остават само три двубоя, а те са срещу суперсилите САЩ, Полша и Сърбия. И точки в тях изглеждат илюзорна перспектива.

В същото време хърватките срещат Канада на 27 юни и при победа с 3:0 или 3:1 ще се изравнят като актив с нашите. Което заплашва и те да ни изпреварят.

Корейките пък са последни с една точка, но ще имат 4, ако ни победят, без да ни дадат два гейма.