Мачът започна много равностойно, като нито един от двата отбора не успя да вземе превес през първите минути на срещата, съобщи Гонг.

Първата опасност в мача бе в 24-та минута пред вратата на Пирин Гоце Делчев, когато Стефан Велев центрира в наказателното поле на домакините, след което Жоао Силва свали с глава към Базил де Карвальо, който от границата на вратарското поле стреля, но Абдиков успя да избие топката в корнер.

Левски постепенно взе лек превес и в 30-та минута Стефан Велев стреля от границата на наказателното поле на Пирин, но Абдиков спаси без проблеми. Левски поведе в 40-та минута, когато Милен Василев центрира от фаул в наказателното поле на Пирин, където топката попадна в Даниел Димов, който чукна към Ромейн Ели, а той отблизо не пропусна да разстреля Абдиков, като прати кълбото под напречната греда - 0:1.

През второто полувреме футболистите на Пирин Гоце Делчев на няколко пъти можеха да изравнят резултата, но направиха сериозни пропуски. В 59-та минута Виктор Шишков получи топката в наказателното поле на Левски, но стреля неточно над напречната греда на вратата на Пламен Илиев.

Три минути по-късно Виктор Шишков се пребори с Ромейн Ели, а след това центрира в наказателното поле на Левски, където Петър Лазаров стреля, но слабо и Пламен Илиев спаси, като топката се върна във футболиста на Пирин, който след това се опита да прехвърли вратаря на Левски, той обаче успя да избие топката в корнер.

Пирин Гоце Делчев изравни играта през второто полувреме, докато футболистите на Левски трудно стигаха до опасни положения пред вратата на Абди Абдиков. В 75-та минута Илиян Йорданов центрира в наказателното поле на Пирин, след което Базил де Карвальо стреля с глава, но неточно в аут.

Пирин получи правото да изпълни дузпа, след като в 81-та минута Орлин Старокин изблъска в гърба Марио Близнаков и съдията Мартин Богдев посочи бялата точка. В 82-та минута Любомир Витанов прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Пламен Илиев за 1:1.

До края на срещата футболистите на Левски стигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле на Пирин Гоце Делчев, които не доведоха до нищо опасно.

Тенчо Тенев: Тази точка е най-ценна

Илиан Илиев: Много съм ядосан

30 фенове на Левски арестувани в Благоевград

Вижте класирането и програмата в "А" група