Ангел Караньотов, 4-кратен европейски шампион и седми в генералното класиране на световното първенство по мотоциклетизъм в дисциплината супермото, реши да сложи край на своята професионална кариера, предаде БТА.

Според неговия отбор, ръководен от баща му Ивайло Караньотов, причина е спирането на финансирането и отнемането на международните лицензи на водещите български състезатели. Това е принудило и Мартин Чой да кара с македонски лиценз в края на сезона, а останалите - да чакат началото на републиканския шампионат.

"Спортът се е превърнал в политика, а аз отказвам да търпя това унижение. Усилията на Българската федерация по мотоциклетизъм явно са напразни, докато всичко е в ръцете на некомпетентни хора. Въпреки моите усилия и лишенията на моето семейство, нищо не зависи от нас", заяви Караньотов.

Бащата на Ангел - Ивайло, също се изказа доста емоционално пред БТА. Според самия него, решението е окончателно и то няма как да бъде променено: "Вие може би не разбирате. Това се наслагва вече толкова много години, че в един момент става нетърпимо. Радвам се за Ангел, че взе това решение като зрял човек. Просто последната капка преля чашата".

През последните години, а и най-вече в течение на настоящия сезон, Ангел Караньотов напомни на света за големия Димитър Рангелов, който доминираше в международния мотокрос в началото на 80-те години.