Въпреки двете загуби в "Арена Армеец София" от началото на турнира, възможностите на първата ни ракета минават през няколко условности.

Първата е довечера Доминика Цибулкова да победи с 2-0 сета Андреа Петкович в последния им мач от група "Средец". При този вариант Пиронкова ще продължи, ако спечели в петък срещу Карла Суарес Наваро с 2-0 сета и геймово съотношение 12-5 (6-3, 6-2 например) или 13-6 (7-5, 6-1), информира БГНЕС. 

Третият ден от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките започва в 17:45 часа, когато на корта ще излязат най-опитната състезателка в София – Флавия Пенета, и най-младата участничка Гарбине Мугуруса.

Любопитен е фактът, че и двете записаха изразителни победи в първите си срещи, в които загубиха едва по 3 гейма. Така сблъсъкът между Пенета и Мугуруса се явява и пряк дуел за лидерската позиция в Група "Сердика".

До момента двете са се срещали веднъж – на твърдите кортове в Маями през 2012, като тогава изненадващо победата отива на сметката на Мугуруса, която печели със 7-6(6) третия сет.

Италианката може да се класира за полуфиналите още днес, ако запише победа в два сета и Ализе Корне победи Екатерина Макарова във втория двубой за деня, или ако французойката и рускинята играят три сета.