От рано сутринта той приема поздравления за титлата на Станимира, която тя извоюва след победа на финала в кат. до 54 кг с 2:0 съдийски гласа над действащата европейска шампионка от Букурещ 2014 Марция Давиде (Италия).

Така Петрова влезе в историята на спорта ни като първата българка Световна шампионка по бокс за жени.

"Станимира Петрова постигна изключителен успех не само за българския бокс, но и за целия ни спорт. Тя е нашата гордост!", сподели развълнуван Инински и допълни, че е много доволен от начина, по който българката провела боя срещу италианката Давиде.

"Нашето момиче игра много разумно, спазваше дистанция и нанасяше удари в точния момент. Тя напълно обезличи европейската шампионка. Станимира е голямата изненада на Световното, но успехът й дойде напълно заслужено. Той е плод на усилията и добрата работа на целия щаб, за което искам да поздравя и треньора Павел Сяров, и всички хора, които помагаха. Когато има работа в екип, успехите идват", допълни Инински.

Президентът на боксовата федерация благодари и на останалите момичета, които участваха в Чеджу.

Стойка Петрова (51 кг.) и Деница Елисеева (60 кг.) отпаднаха на 1/4-финалите и завършиха на 5-о място в своите категории, а Светлана Каменова (57 кг.) напусна на осминафиналите.

"Те също положиха много труд и заслужаваха да стигнат до медалите. Особено съжалявам за Стойка, която получи предупреждение от съдията в самия край на четвъртфиналния си мач и това й коства отличието. Но всички заслужават нашата благодарност за добре свършената работа!", завърши Красимир Инински, цитиран от Фокус.