В изключително оспорван четвъртфинал българинът се наложи със 7-6(5), 7-5 над третия поставен в основната схема Емилио Гомес (Кол). В първия сет почти във всеки гейм се стигаше до точка за пробив, като всеки реализира по две от възможностите.

Така се стигна до тайбрек, който Лазов успя да измъкне със 7-5 точки. Той обаче загуби концентрация на старта на втората част и изглеждаше, че развръзката ще трябва да се реши в трети сет, защото при 5-2 в своя полза Гомес сервираше за изравняване на резултата.

Тогава обаче Лазов заигра великолепно и успя да се възползва от колебанията в противника си, като до края на мача не му позволи да спечели дори един гейм. В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу Андрей Рублев (Рус).

Двамата имат вече един мач помежду си. Той се игра през миналата година в Пловдив и руснакът успя да осъществи обрат и да спечели с 3-6, 7-5, 6-4. Късно снощи Лазов и партньорът му Маурисио Ечасу (Перу) се справиха с лекота с испанците Алберт Алкарас Ивора и Антонио Миро и след 6-1, 6-2 достигнаха до полуфиналите в турнира на двойки.

Тази вечер те излизат на корта срещу участващите с "уайлд кард" Мануел Кастеланос (Дом) и Мануел Санчес (Мек).