ЦСКА завърши мача с 9 души след червени картони на Луис Соарес и Апостол Попов, което до голяма степен улесни играчите на "Локомотив". Главният рефер Георги Кабаков, освен двата червени, показа и дузина жълти. Решителен принос за успеха на "железничарите" има бившият играч на ЦСКА Емил Гъргоров, който се завърна в родния си отбор "Локомотив" и асистира за ключовия първи гол.

Близо 6000 привърженици на ЦСКА изпълниха отредените им места в сектори "Г" и "В" и създадоха отлична атмосфера за футбол, но техните любимци не бяха на висота. Тежкият терен не позволи на двата отбора да демонстрират футболните си достойнства, а домакините се приспособиха по-добре и заслужено стигнаха до победата.

Луис Соарес остави ЦСКА с 10 души в 40-а минута след удар без топка, което предопредели поведението на двата отбора след почивката. Емил Гъргоров се появи на терена през второто полувреме и в 53-а минута качи топката на главата на Преслав Йорданов, който я прати в мрежата - 1:0.

В средата на полувремето фенове на ЦСКА едва не нахлуха на терена, недоволни от съдийски отсъждания. "Червената" агитка счупи огражданията, но до по-сериозни инциденти не се стигна. Интригата в мача приключи в 80-а минута, когато Апостол Попов бе изгонен заради втори жълт картон и остави ЦСКА с 9 души.

Две минути по-късно Владислав Романов с удар отблизо реши всичко - 2:0 за "Локомотив". ЦСКА остава лидер в таблицата с 44 точки, 3 повече от втория "Лудогорец", който вчера също загуби - 0:1 от "Литекс".