Играчите на Унай Емери донесоха четвърти трофей от Лига Европа (преди купа на УЕФА) за тима в последните 10 години. Така е напълно възможно Испания да има безпрецедентните петима представители в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон, стига разбира се "Валенсия" да преодолее плейофния кръг.

Досега никоя друга държава не е играла едновременно с 5 отбора в най-престижния футболен турнир, като единствено Англия бе с 5 клуба в състезанието през сезон 2005/2006, но тогава "Евъртън" се провали в квалификациите.

"Легендарна Севиля" написа на първа страница вестник "АС", докато заглавието на конкурентния спортен "Марка" е "Лига Севиля".

Радио "Кадена СЕР" коментира, че триумфът на "Севиля" е доказал, че испанската лига има изключителен потенциал и дълбочина и без съмнение е най-добрата в света.

"Рядко се случва европейски турнир да бъде така силно доминиран от един клуб, както го прави Севиля", каза радио "Марка".

”Севиля” написа история след нов триумф в ЛЕ

Испанските медии обръщат особено внимание на героя Карлос Бака, който вкара два гола за победата, както и на треньора Унай Емери, който за втори пореден път изведе клуба до отличието. Според "АС" обаче това може и да е краят на доминацията на "Севиля" в Европа, тъй като е много вероятно Емери да напусне, за да поеме "Реал Мадрид", докато двама от ключовите играчи - вратарят Рико и десният бранител Алейш Видал, почти сигурно ще бъдат продадени.

Медиите в страната обаче се обединяват около мнението, че испанската доминация в Европа ще продължи, а "Барселона" ще донесе в страната и купата от Шампионската лига, като така Испания направи дубъл за втора поредна година, след като през миналия сезон двата трофея бяха спечелени от "Реал Мадрид" и "Севиля".