Това съобщи пред агенция ТАСС самият специалист, който изведе отбора до олимпийското злато в Лондон през 2012-а година, предаде БТА.

Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко днес на среща с президента на Руската волейболна федерация Станислав Шевченко подкрепи кандидатурата на Алекно, който по време на периода си като национален треньор от 2011-а до 2012-а не получаваше заплата.

"Нищо в това отношение не се е променило: не може една Олимпиада да бъде по-важна от друга Олимпиада. Идеите и патриотизмът винаги са по-силни от всичко, каза още Алекно.

"Разбира се, ако ми се предложи заплата, нека да бъде като на Фабио Капело. Други оферти просто няма да ми бъдат интересно, добави Алекно с усмивка, опитвайки се да демонстрира чувство за хумор. Но на въпрос дали наистина ще бъде назначен, Алекно казва:

"Имах разговор с ръководството на федерацията, в който ми се обясни, че аз съм основен претендент за поста на старши треньор. Ако моята кандидатура премине положително през три инстанции, то аз ще бъда утвърден и ще се концентрирам върху работата си, каза още легендата. Изпълняващ длъжността старши треньор за последните два мача от Световната лига срещу Иран ще бъде Александър Климкин.