Кристиано Роналдо се разписа на два пъти за столичани, които завършиха двубоя в намален състав заради червен картон на Рафаел Варан. Роналдо даде тон за головото шоу в столицата още в третата минута след пас на Карим Бензема и прецизен удар в горния ъгъл. Само седем минути след това Хавиер Ерасо бързо изравни за баските след грешка на Рафаел Варан, който не върна добре топката към вратаря Кейлор Навас.

До почивката "белите" реализираха нови две попадения. Първо в 37-ата минута Хамес Родригес се разписа с техничен удар в долния ъгъл, а в самия край на полувремето Тони Кроос се възползва от подаване на Кристиано и реализира третото попадение във вратата на "Атлетик". В 83-ата минута Варан получи втори жълт картон и беше отстранен от игра, а Роналдо вкара втория си гол четири минути по-късно. Един път и гредата помогна на гостите да не допуснат ново попадение след удар на португалския национал.

Кристиано Роналдо изпревари Луис Суарес от "Барселона" начело при голмайсторите в Примера дивисион, като вече има 21 попадения. Уругваецът е с 20 гола до момента.

В самия край на срещата на стадион "Сантяго Бернабеу" резервата Горка Елустондо с глава оформи крайното 4:2 за десеткратния европейски клубен шампион.

Следете на живо срещите от Примера дивисион и Купата на Краля на живо в нашият Livescore.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион