Още в десетата минута Красимир Балъков стреля от около 20 метра и изненада вратаря Хорхе Кампос, вкарвайки първия гол в двубоя за Стоичков тим. В 14-ата минута Стоичков отдаде чест на починалия по-рано през годината легендарен футболист и треньор Йохан Кройф, под чието ръководство игра в "Барселона", съобщи БТА.

В началото на второто полувреме Димитър Бербатов се разписа за 2:0 с глава след центриране на Стоичков. В 53-ата минута Мартин Петров реализира третото попадение за тима на Христо Стоичков. Почетният гол за Тима на звездите беше вкаран от французина Людовик Жули в 62-ата минута на спектакъла. В края на срещата Стоичков технично се разписа от дузпа за крайното 4:1.

Кавалерът на "Златната топка" за 1994 година направи почетна обиколка на стадиона, отнасяйки бурните овации на публиката. На събитието присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, спортният министър Красен Кралев и още много известни личности.

На почивката на срещата беше показана купата на европейските шампиони, спечелена от Барселона през 1992 година. В този момент заедно със Стоичков бяха неговите бивши съотборници при "синьо-червените" Бакеро, Салинас, Алешанко, Надал, Родригес, Гойкоечея и Бегиристайн. Всичките бивши играчи на каталунците бяха облечени с оранжеви фланелки с номер 14 в чест на великия холандец Кройф, извел "Барса" до големия успех преди повече от две десетилетия.

"Показахте, че в студ и дъжд всички ние сме тук. Този празник е за вас. Без вас нямаше да побеждаваме и нямаше да има това четвърто място в САЩ", каза след мача Христо Стоичков.

Грандиозното събитие, посветено на Камата и българските футболни фенове, завърши с тържествена заря.