Тази вечер Българската федерация по художествена гимнастика ще организира в НДК специално тържество за Робева по повод нейния юбилей. Треньорката получи награда от пресклуб "България" за изключителния й принос към българския спорт и култура и по случай нейния юбилей.

"Изненадана съм, развълнувана съм. Ако не сте вие журналистите тогава нашата работа би била самоцелна. Благодаря, че сте тук. Благодаря за тази изключителна награда. Тя на пръв поглед изглежда малка, но е много стойностна", се обърна Робева към журналистите на пресконференцията.

Тя разказа спомени за празненства по повод нейни рождени дни и каза, че на тържеството довечера ще благодари на своите възпитанички, че са я уважили. Робева изказа мнение за съвременната художествена гимнастика и за съдийския правилник.

"Аз винаги съм казвала на гимнастичките 'Играйте, играйте и публиката ще го оцени', Робева, цитирана от БТА. 

Тя се надява, че при добри изиграване гимнастичките от ансамбъла на България имат шанс за медал в Рио де Жанейро. Нешка Робева е родена на 26 май 1946 година в Русе. Завършва хореографско училище, а после НСА. Започва кариерата си като състезателка по художествена гимнастика, а след това продължава като треньор.

Освен със създаването на цяла плеада от златни момичета, в последните 16 години Нешка Робева работи и като хореограф, създавайки редица танцови спектакли със своята трупа.

През февруари японският посланик Н. Пр. Такаши Коидзуми връчи "Ордена на изгряващото слънце - Златни лъчи с розетка" на Нешка Робева, президент на клуб по художествена гимнастика "Левски", за изключителния й принос в насърчаване на развитието на двустранните японско-български отношения и в частност на двустранните контакти в областта на спорта.