Новият наставник на "гражданите" Хосеп Гуардиола заложи на тактическа постройка 3-5-1-1 и бе на път да стигне до успеха още в редовното време, но 17-годишен американец изравни за "жълто-черните" с последния удар в срещата, информира novsport.

Иначе резервата Серхио Агуеро откри резултата за "Сити" в 79-ата минута след асистенция на друг футболист, влязъл на почивката – Давид Силва. След това "Дортмунд" натисна в опит да изравни и стори това след изтичането на 5-минутното добавено време, назначено от съдията.

В 96-ата минута германският тим, разбил в петък другия манчестърски тим – "Юнайтед" с 4:1, изпълни бързо един корнер и свари неподготвена "небесносинята" защита. Шинджи Кагава подаде на Кристиан Пулишич и той успя да изравни – 1:1.

Така в крайна сметка се стигна до дузпи, които започнаха изключително любопитно. Алейш Гарсия и Феликс Паслак пропуснаха съответно за "Сити" и "Дортмунд", а следващите пет изпълнения на двата тима бяха точни. След това Рахим Стърлинг пропусна, но това стори и Якуб Ларсен, който можеше да донесе успеха на "Дортмунд".

После обаче Тасенде бе точен за "гражданите", докато Микел Мерино пропусна за "жълто-черните" и в крайна сметка "Манчестър Сити" спечели.

Следващата контрола на тима, воден от Гуардиола, е срещу "Арсенал" на осми август.

"Борусия Дортмунд" пък ще играе три дни по-рано със "Съндърланд".