Тези тимове елиминираха своите съперници от Втора лига.

Шампионите от "Лудогорец" не повториха грешката от миналата година, когато бяха отстранени от "Локомотив" (ГО) и се справиха с 4:0 срещу "Ботев" (Враца) въпреки решението на треньора Георги Дерменджиев да даде почивка на голяма част от звездите на тима.

Още от началните минути шампионите доминираха и до края на първата част Лукас Саша в 33-ата и Кампаняро в 45-ата посочиха кой ще бъде краен победител. След почивката капитанът днес Георги Терзиев направи 3:0 в 60-ата минута с глава. Крайното 4:0 оформи Абел Анисе в 93-ата минута от дузпа, отсъдена заради събаряне на Кампаняро с ръце.

"Локомотив" (Пловдив) затвърди реномето си на отбор, в чиито мачове има много голове и размаза с 5:2 2-ия от Североизточната "В" група "Черноморец" (Балчик). Веселин Марчев вкара два пъти за пловдивчани, по едно попадение добавиха Димитър Велковски, Мартин Райнов и Осама Рашид. Домакините се съпротивляваха до 1:2, след като в 37-ата минута изравниха чрез Александър Попов.

"Монтана" и "Пирин" стигнаха до победи с 3:2 като гости съответно на "Ботев" (Гълъбово) и "Спартак-Плевен". В Гълъбово домакините поведоха с 2:0 благодарение на точните удари на Реджеп Халил, но през втората част монтанчани обърнаха с победен гол на Стивън Петков в 74-ата минута.

В Плевен местният "Спартак" се върна в мача от 0:2 до 2:2, но в 88-ата минута Даниел Младенов изпрати "орлетата" на осминафиналите. След нулево първо полувреме Ндуйе Муйеци и Венци Бенгюзов вкараха за "Пирин", а Крис Гади и Иво Иванов изравниха за плевенчани.

Напред продължава и "Верея", която на собствен терен се справи с "Левски" (Карлово) с 2:0.