Това сподели олимпийската сребърна медалистка Мирела Демирева, която днес бе наградена за спортист номер 1 на месец август.

Лекоатлетката получи приза с пълно единодушие между гласувалите редакции, след като сензационно се пребори за второто място в скока на височина в Рио де Жанейро, а само един фаул повече в картата я раздели от златото.

"Имам още седмица и половина почивка, признавам, че съм изморена от цялото това внимание, не съм свикнала. Ще започна подготовката си в България, а на 10 октомври се прибирам в Холандия. Тази година предполагам, че ще бъде по-лесно, тъй като започвам от друго ниво. Вече ще гоним скокове от 2 метра и над 2 метра. Би било по-лесно, тъй като технически вече съм на друго ниво, мисълта ми е на друго ниво, имам много по-голямо самочувствие, така че предполагам, че ще се получат изключително лесно нещата", сподели очакванията си за следващия сезон Демирева.

Мирела коментира условията за трениране в България, както и в Холандия, където се подготвя тя.

"На първо време смятам, че е необходима стратегия за развитие на спорта, включително и в дългосрочна перспектива, но смятам, че трябва да се направи нещо моментално. Голям проблем е, че в София няма зала. Сега е дадено обещание, че зала "Фестивална" ще бъде отворена. В действителност за висок скок ти трябва скочище, трябва ти пространство за това скочище. В зала "Фестивална" това се случваше, аз си спомням как сме скачали там, беше напълно нормално като условия. В момента да се тренира висок скок в София е почти невъзможно по време на зимния сезон.

В Холандия условията не са луксозни, има стадион, има няколко скочища за висок скок, има едно хале, което клубът притежава. Има зала за силова подготовка. Нещо изключително елементарно, нищо луксозно. Искам да вярвам и силно се надявам, че обещанието за зала "Фестивална" ще се случи, защото българската лека атлетика има нужда и заслужава да има зала", каза сребърната медалистка от Рио, цитирана от БГНЕС.