При завръщането си на "Стамфорд Бридж" феновете на "сините" пееха, че за тях Моуриньо вече не е "Специален". Португалецът се ядоса, че при 4:0 Конте опита да накара публиката да запее отново по адрес на Моуриньо, след като интрига отдавна нямаше и дербито се доиграваше.

Веднага след мача Моуринь се приближи до Конте и му прошепна на чист италиански: "Това е само моето мнение, но не прави това при 4:0. Можеш да го правиш при 1:0, но при 4:0 е унижение".

Кавгата продължи и в тунела на стадиона, където човек от щаба на Моуриньо отказа да стисне ръката на мениджъра на "Челси" и това доведе до ново напрежение.

На пресконференцията си след мача Моуриньо заяви:

"Познавате ме. Говорех на Конте, не на вас. Не съм такъв човек да идвам тук и да споделям с вас неща, които не искам да споделям. Това е негов проблем, не искам да коментирам".

Бившият треньор на "Ювентус" Антонио Конте се защити, отбелязвайки, че просто е искал феновете на домакините да останат по-шумни от гостуващата агитка през целия мач.

"Аз бях футболист, така че знам как да се държа на терена. Имаше фенове на "Юнайтед", които продължаваха да пеят, докато нашите мълчаха след страхотно представяне от моя отбор. Исках да подканя феновете да аплодират играчите, което ми изглежда напълно нормално. Изпитвам голямо уважение към всички. Нищо не се е случило между мен и Моуриньо, държах се нормално. Не съм се подигравал на никого, винаги искам да има уважение. Ако искате да няма емоции, стойте си у дома и аз ще си сменя професията. Направих нещо напълно нормално. Не съм унижил с нищо Моуриньо", каза Конте, който нанесе най-тежката загуба на Специалния във Висшата лига.

”Челси” наказа жестоко Моуриньо и ”Юнайтед”