35-годишната шампионка с 23 титли в Големия шлем публикува своя снимка в профила си в инстаграм, около месец преди да роди. На нея е с тениска с надпис "Феноменална жена".

Серина говори пред няколко издания, като "Метро" първо публикува думите и. "Защо хората мислят, че аз съм зла, а Шарапова е хубава и добричка?", пита Уилямс.

И сама си отговаря, изигравайки в прастарото съперничество с рускинята този път и расистката карта. "Може би защото тя е бяла, а аз - тъмнокожа? Вероятно ние, афроамериканците, трябва да сме два пъти по-добри от другите. А жените афроамериканци - още два пъти по-добри!?".

Серина не отрече, че има планове да се върне на корта съвсем скоро, след като роди първото си дете. През януари тя иска отново да е на тренировки и да играе на "Australian open", където да защитава титлата си.

"Да, доста ще е напрегнато, но искам да го направя - каза доминиращата сила в тениса за последните 15 години. - Онзи рекорд ме мотивира допълнително."

Серина говори за постижението на Маргарет Корт, която има 24 победи в турнири от Големия шлем. За да изравни рекорда и е нужна една титла, а за да стане №1 за всички времена - две.

Поканиха Мария Шарапова на ”US Open”