Британецът обяви отново, че първо ще се бие с Кубрат Пулев за колана на IBF, а след това идва ред на мач със задължителният претендент на WBA Луис Ортис.

"За съжаление Кличко се оттегли, a това беше мач, който очаквах отново с нетърпение. Но всичко се случва с причина и сега ще трябва да се срещна с някой от задължителните претенденти", сподели Джошуа.

"Задължителният ми мач с Пулев е в сила от година. Задължителният мач с Луис Ортис е в сила от два месеца. Имам задължения в сила за изминалата година IBF ми даде да се бия с Кличко. Трябваше да подпишем споразумение, че веднага след мача с Кличко ще се бия с Пулев или ако няма реванш".

"Щях да се бия първо с Ортис, ако той беше следващият човек преди Пулев. С моя екип сядаме и говорим, мислим какво е най-доброто и продължаваме напред. Обичам да се бия за коланите: това е история, но важното е какво е добро за мен и моята кариера в дългосрочен план", продължи световният шампион.

"Определено ще се бия в двете задължителни защити, защото те са вълнуващи. Става дума за това, дали някой е търпелив или иска коланите сега. Хората казват, че искат да се бият с мен. Те не искат това, искат облагите, които идват с това да се бият с мен. Ще получат своя шанс", завърши Джошуа.