Любопитно, българската звезда посочва само четири двубоя от кариерата си, които смята за ключови в един или друг смисъл - и обяснява защо ги нарежда в този списък. Сред тях няма нито един с националния екип.

2002 г., "Байер Леверкузен" - "Ливърпул" 4:2 (четвъртфинал-реванш в Шампионската лига)

Никой не предполагаше, че "Леверкузен" може да играе финал в Шампионската лига. Ключовият момент бе този мач, защото "Ливърпул" е един от най-големите отбори в Европа.

Не можех да повярвам, че вкарах гол в толкова важен двубой. Моето попадение направи резултата 3:1 в тази среща и 3:2 в общия сблъсък.

2008 г., "Тотнъм - Челси" 2:1 (финал за Купата на лигата)

Винаги съм обичал мачовете срещу топ отборите, тези, които сочат за "по-големи" от твоя. "Челси" влезе във финала като голям фаворит и пълен с фантастични играчи като Франк Лампард, Джон Тери, Дидие Дрогба и Михаел Балак.

Но бях уверен, че можем да спечелим. Изравних от дузпа за 1:1, а след това Джонатан Уудгейт донесе победата в продълженията.

2010 г., "Манчестър Юнайтед" - "Блекбърн" 7:1 (мач от Висшата лига)

Хората ме питат понякога: Кой ти е любимият гол? Нямам такъв, обичам ги всичките! Но да вкарам пет в един мач... Това бе много специален ден.

Спечелихме титлата през онази година, играхме финал в Шампионската лига, а аз станах голмайстор на Висшата лига. Всичко беше отлично!

2015 г., "Арсенал" - "Монако" 1:3 (осминафинал в Шампионската лига)

Като бивш играч на "Тотнъм", чувах ясно освиркванията от трибуните, откъм феновете на "Арсенал" всеки път, когато докосвах топката. Преди мача всички говореха как те ще ни победят с лекота, бла-бла-бла...

Казах си: Спокойно, твоят момент ще дойде. Така и стана. Получих един шанс, вкарах, спечелихме с 3:1 и после ги елиминирахме, за да достигнем четвъртфиналите.