Волейболен турнир насред ремонтите на бул. Дондуков

12 септември 2017 Редактор: Юлиан Иванов
Виж 1 снимка
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg
Столичният булевард „Княз Александър Дондуков“ става арена на турнир по плажен волейбол
Футболната легенда Димитър Пенев-Пената и звездата на театралната сцена Христо Мутафчиев са новите треньори по плажен волейбол на "БулевАРТ".

Двамата приеха да ръководят спортните отбори, които ще премерят сили днес (12 септември) от 17 до 22 часа на бул. "Княз Ал. Дондуков" като част от събитието "БулевАРТ- Плажен волейбол", съобщиха от пресцентъра на ЦГМ – София.

В участъка между ул. "Сердика" и ул. "Веслец" вече е изградено истинско волейболно игрище, за което са доставени близо 180 тона пясък. Там първи ще премерят сили юношите от столичните отбори по волейбол.

Състезанието за тях е от 14:00 до 17:00 часа. А в 17 ч. на терена излизат отборите на "Кмета", "Бизнеса", "Любителите" и на "Звездите". В състезанието ще се включат и столичани, които обичат волейбола и се записаха за турнирите.

Сред състезателите са спортни легенди като Борислав Кьосев, Найден Найденов, Евгени Иванов-Пушката, Димо Тонев, националните състезателки по плажен волейбол, кметовете на районите Изгрев, Студентски, Илинден, представители на общинската и държавната администрация като Владимир Данаилов, изпълнителен директор на СОАПИ, Христиан Петров, директор на Центъра за градска мобилност, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, представители на бизнеса.

Покани са изпратени до всички депутати, избрани с листи от София, представители на кабинета и Асоцициацията на собствениците на бизнес сгради, както и до всички, които имат бизнес на бул. "Дондуков".

Спортната проява ще продължи до 22 часа с DJ парти, а сцената ще бъде качена на истински "паяк". Ремонтите предизвикват затруднения, но те могат да станат "арена" на нещо приятно, каза зам.-кметът по транспорта и автор на идеята Евгени Крусев.

Той допълни, че събитието е част от инициативата "БулевАРТ" на Столичната община, където идеята е знакови улици на столицата да се превръщат в поле за различни спортно-културни прояви.

Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

01 Март 2018

С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири?

Резултати
08 Февруари 2018Колко гола ще отбележи Димитър Бербатов с екипа на индийския ФК "Керала Бластърс"? 05 Декември 2017Справедливо ли е решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?

Всички прогнозиПрогнози

18.03.18 19:00ч РБ Лайпциг - Байерн М
1 X 2
100% 0% 0%