Георгиев - герой с 41 спасявания за ”Рейнджърс”

13 март 2018 Редактор: Динко Гоцев
Виж 1 снимка
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Александър Георгиев с поредно спасяване
Александър Георгиев записа втора победа в петия си мач в НХЛ, като изравни и рекорд на "Ню Йорк Рейнджърс" за този век.

Славният тим, който не се намира в най-доброто си състояние този сезон, победи в "Медисън Скуеър Гардън" с 6:3 "Каролина Хърикейнс".

Роденият в Русе, но състезаващ се за Русия Георгиев отново получи доверие да започне на вратата, като спаси 41 удара в двубоя.

22-гдишният младеж изравни рекорд на Дан Блекбърн, който единствен този век е достигал 40 и повече спасявания в дебютния си сезон. Нито един друг вратар не е успявал да го направи.

Геройствата на Георгиев бяха особено ярки в третата третина, която започна при 3:3 и ударите следваха към двете врати. Тази на българина се оказа заключена, а съотборниците му нанизаха три шайби за победата.

"Той играе добре - призна треньорът Ален Виньо. - Прави това, което искам от един вратар - да пази така, че да имаме шанс да спечелим мача. В много двубои в НХЛ вратарите са разликата и дотук Алекс се справя добре.".

"Опитвам да не променям нищо в подготовката си, емоциите са същите като при първия мач - каза Георгиев. - Малко по-уверен съм, но не бива да губя концентрация.".
Стани фен във Facebook

АНКЕТИ

18 Март 2018

Трябва ли нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга да бъде санкционирван заради навика си да празнува своите голове с жест "прерязано гърло"?

Резултати
01 Март 2018С коефициента на кой отбор ЦСКА-София трябва да бъде допуснат от УЕФА да участва в европейските клубни турнири? 05 Декември 2017Справедливо ли бе решението на МОК да отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончанг 2018, допускайки само отделни руски спортисти да се състезават под неутрален флаг?