Не е истина, че "Петрол холдинг" АД струва 1 милиард лева - всички фирми в структурата му, включително и "Петрол" АД, изпитват дълбока криза на ликвидност, издаде Ершов.

"Активите на холдинга действително бяха 1 милиард лева, а може би и повече. Но това беше, докато един любител на хазартните игри не си поигра в борсови спекулации. И името на този човек е Събев", посочи Ершов.

Той преброи двайсетина лъжи в думите на Събев, определяйки ги като "извратени неистини". Според него Събев бил пристрастен към хазарта и борсовите спекулации и пропилял 200 милиона евро. По думите на Ершов абсолютно незаконно се движат активи на холдинга в полза на Събев, който се е сдобил с допълнителни 8% от капитала на "Петрол" АД. Те са прехвърлени от представляващия дружеството Орлин Тодоров, без да има решение за това от управителния съвет на холдинга.

Миналата седмица и Митко Събев даде пресконференция. Той твърди, че претендиращият за изпълнителен директор на дружеството Иван Кутевски е изпратил заплашително писмо до банките да не работят с другия директор на компанията. Това довело до блокиране на банкови сметки. Ершов отрече това.

Всички фирми на "Петрол Холдинг" АД са зле, общите задължения са стигнали 450 млн. лв., каза той. От няколко години Събев смята компанията за своя лична, добави Ершов, цитиран от Novsport.