Столичани бяха улеснени от червеният картон, който получи Предраг Пажин в 17-ата минута за грубо нарушение срещу Зоран Балдовалиев. Последваха две бързи попадения на головата машина на домакините Мартин Камбуров в 32-ата минута и на Виктор Шпишич в 37-ата.
Още в първите минути на втората част Камбуров покачи на 3:0. Това бе 14-о попадение на стрелеца, с което се изравни на върха на голмайсторската листа с нападателя на ЦСКА Дормушали Саидходжа.
Така "червено-черните" се върнаха на пътя на победата след две поредни загуби и са плътно зад третия Черно море - 46 срещу 47 точки. Гостите от Мездра са на 10-о място с 30 точки - 7 над зоната на изпадащите.
В началните минути на срещата двата отбора започнаха с повече борба в средата на терена и головите положения липсваха. Все пак домакините владееха повече инициативата и така се стигна до 17-ата минута, когато експлозивният Балдовалиев бе изведен зад защитата на гостите и за капитанът на гостите от Мездра не остана друг избор освен да го покоси грубо, за което логично получи директен червен картон. Това бе и решаващият момент в мача, след който софийските железничари започнаха да редят положение след положение пред вратата на гостите.
В 32-ата минута играчите на Локо (София) успяха да стигнат до първо попадение. Негов автор бе голмайсторът на тима Мартин Камбуров. Той се възползва от прекрасна асистенция на Зоран Балдовалиев и от няколко метра разстреля Левашки. Няколко минути по-късно последва ново попадение във вратата на разколебаните гости. Атаката беше идентична с тази за първия гол, само че с различни изпълнители. Златински проби по лявото крило, пусна топката успоредно на голлинията и Шпишич от няколко метра хърватинът удвои резултата.
Второто полувреме отново започна с натиск на домакините. В 49-ата минута Балдовалиев центрира от корнер, Камбуров засече с глава, топката нацели напречната греда и тупна пред голлинията. Реферът Александър Костадинов обаче реши, че попадение има и посочи центъра на терена. Това бе 14-о попадение на стрелеца за 10 срещи, с което той се изравни с Дормушали Саидходжа от ЦСКА и отправи сериозна заявка за трета голмайсторска корона в "А" група.
До края двата отбора доиграваха срещата без да създадат нито едно голово положение. Гостите от Мездра все пак направиха плахи опити да застрашат вратата на Галев, но без успех. Домакините пък от своя страна намалиха значително темпото и решиха да пожалят останалите с човек по-малко гости.