Баскетболистите на Александър Тодоров бяха гости на съперника си в Македония в третия си мач от "ЕВРОХОЛД Балканска лига" и водиха през почти цялата продължителност на срещата, за да си тръгнат с победата, информира БТА.

В следващия кръг кръг от "ЕВРОХОЛД Балканска лига" отборът на "Балкан" почива, а следващият мач на тима отново ще бъде гостуване в Македония, този път на "Куманово 2009".

Първата четвърт премина през обрати, а разликата в полза на който и да отборите беше малка и в крайна сметка закономерно се стигна до равенство 20:20 след края й. Балкан поведе в началото на втория период, но дълго време разликата беше в границите на 5 точки. Малко преди почивката тя за първи път стана двуцифрена, а до паузата домакините я намалиха на 9 точки за 38:47.

Силна серия от 8-0 веднага след подновяването на играта изведе "Балкан" с цели 17 точки напред, но "Кожув" отвърна с 18-5 и се приближи само на 4 зад ботевградчани.

Гостите запазиха преднина до края на третата част, когато резултатът беше 69-61. Разликата отново стана двуцифрена в началото на решителните десет минути, но скоро започна да се топи и две минути преди края беше 5 точки при 79-84. "Балкан" обаче не позволи на съперника да вкара точки до края и удържа победата.

Иван Лилов отбеляза 21 точки и добави 5 борби и 4 асистенции за победителите от Ботевград, с 18 и 5 асистенции се включи Павел Маринов, а 15 точки и 7 завършващи паса регистрира Станимир Маринов. Ноа Далман добави 13 точки и 8 борби за успеха.

За "Кожув" най-резултатни с по 17 точки бяха Остин Дюфо и Слободан Божович, а 14 отбеляза Игор Мияйлович.