Еди Хърн, промоутърът на агенция Matchroom и импресарио на Антъни Джошуа, заговори за напрежението върху британския шампион преди боя с Кубрат Пулев на 20 юни.

Засега мачът за световната титла в тежката категория на бокса в Лондон не е застрашен от отлагане или отменяне.

Мерките срещу разпространяването на заразата се затягат и във Великобритания, като в понеделник вечер правителството на Борис Джонсън обяви спиране на спортните събития, на които може да се съберат над 500 души.

Но Хърн говори за мача с убеденост, че той не е под въпрос.

"Хората ще искат отново да видят Джошуа, когото помнят преди загубата от Анди Руис - смята агентът. - А той, и това не е забравено, бе един от най-мощните нокаутьори в бокса. И това трябва да бъде припомнено с представянето в Лондон.

Напрежението е върху нас, върху Ей Джей... Завръщането му след близо две години да се бие в родината ще повиши очакванията към него. Той няма голям избор, освен да е много убедителен и да нокаутира Пулев.

Такова напрежение нямаше, когато се би в Саудитска Арабия. Той знаеше, че няма повече какво да губи и да доказва, просто излезе и си взе поясите, загубени по-рано миналата година. Сега е различно.

Мачът ще е страхотен, а и очаквам билетите да се разпродадат за часове. Интересът към завръщането на Джошуа в Англия е огромен, а арената - великолепна!".

Мачът ще е на стадиона на Тотнъм, който е считан за най-модерният в света.