Най-големите боксови спектакли, които трябваше да са кулминацията в този спорт на 2020 г., вероятно ще бъдат отложени за догодина.

За това намекнаха промоутъри, както и популярният боксов медиен гуру Майк Костело, който води специализираното предаване за този спорт в BBC.

Боб Аръм, който е легенда сред агентите в бокса и движи делата на куп звезди, сред които Кубрат Пулев, не отрече за такава възможност. Боят на Кобрата с Антъни Джошуа не бе споменат конкретно, но се предполага, че и той е в списъка.

Особено трудна е ситуацията с мачовете, при които двамата съперници са на различни континенти в момента. Пътуванията са голям проблем и ще останат такъв за обозримото бъдеще. Според Аръм - неразрешим поне до края на 2020-а, когато говорим за големи екипи от хора, които трябва да се придвижат от Европа към Америка, например.

"Големите мачове няма как да се организират преди май-юни догодина - предположи Костело. - Това разбирам от разговорите ми със силни фигури в бокса.

Промоутъри като Аръм, Франк Уорън и Еди Хърн не желаят да правят евтини спектакли, нито пък боеве пред празни трибуни. А преди есента не се вижда как ще е възможно друго развитие.

Аръм директно попита - кой ще компенсира загубите от билети при един мач на празни трибуни, който е трябвало да бъде пред 80 000?"

Споменават се очакваните с огромен интерес битки на Канело Алварес, Джош Тейлър, Дилиън Уайт, както и, естествено, третата серия от мача Уайлдър - Фюри.

"Тайсън си е у дома, как ще го докараме тук да се бие в Америка, когато има толкова строги рестрикции за пътувания?", запита ден по-рано самият Аръм.

При срещата на Пулев с Джошуа поне не е толкова голям проблем пътуването. Не е между два континента, защото българинът си е в родината, а Ей Джей - на Острова.