Хабиб Нурмагомедов, който първо изуми с бързата си победа над Джъстин Гейджи в събота около полунощ, а после шокира света на бойните спортове с отказването си, се е бил в мача с фрактури в крака.

Новината съобщи шефът на UFC Дейна Уайт, който видимо съжаляваше за решението на дагестанеца.

Неоспоримият световен шампион в леката категория направи успешна трета защита на титлата си след победа със събмишън (предаване) срещу Джъстин Гейджи във втория рунд от общо пет предвидени.

Хабиб триумфира, след като приложи хватка "триъгълник" с която задуши съперника си и американецът беше принуден да се откаже.

Така Нурмагомедов се оттегля след 29 победи в 29 мача в ММА, а в UFC статистиката му е 13 от 13. Той е дал обещание на майка си, че няма да се бие повече след смъртта на баща му Абдулманап през юли.

Единствено фактът, че е поел по-рано ангажимента за бой с Гейджи, го е накарал да излезе в събота.

"Имахме огромен късмет да гледаме този боец - клатеше глава Уайт след обявеното от Хабиб решение от клетката. - Невероятен! Малко хора знаят, че преди три седмици, по време на тренировъчния лагер, той е получил няколко счупвания в крака си.

На практика тази вечер се би в много тежък мач с два счупени пръста и фрактура на кост в ходилото. Аз не знам какво мъжество се изисква, да го направиш."

На кадрите по време на мача се виждат лепенките по левия крак на Хабиб, който не каза нито дума за травмата.

От щаба му заявиха, че е бил в болница след случилото се и е пропуснал 2 дни тренировки.