Анди Руис призна, че знае причините за загубата от Антъни Джошуа в събота вечер в Саудитска Арабия.

Мексиканецът сдаде поясите на шампион, спечелени сензационно през юни, като бе надигран тактически и не издържа на темпото на противника, който бе видимо по-лек и подготвен.

Анди се качи на ринга с килограми отгоре, което шокира всички след седмици на информации, че е по-слаб, по-лек и по-бърз от срещата им през юни.

"Три месеца купони... Трябваше да слушам повече треньорите си - клатеше глава Руис на пресконференцията. - Бях с наднормено тегло.

Не успях да се движа както исках, да му вляза в темпото. Особено в последните рундове, когато енергията ми трябваше най-много.

Направих голяма грешка, но - повярвайте на това, което ви казвам тази вечер - аз отново ще съм световен шампион. За третия мач с Джошуа ще съм много по-добър и ще победя.

Хората още се съмняват в мен, но дори и тази вечер доказах, че съм поне равен на всеки в категорията. Когато съм на сто процента, мога да победя всеки в света."

Веднага след края Руис и щабът му са поискали трети мач от Еди Хърн и хората около Джошуа.

Интересът, който първите два боя генерираха, както и финансовите детайли, навяват на мисълта, че такъв вариант никак не е изключен.