Антъни Джошуа отново е световен шампион по бокс в тежка категория.

Британецът спечели реванша срещу Анди Руис и си върна титлите, които загуби през юни. Мачът в Саудитска Арабия, очакван като Битката в пустинята и бой №1 на годината, не бе супер зрелище, но оправда очакванията като боксово надиграване и интрига.

Победата дойде след единодушно съдийско решение в полза на Джошуа, който напълно я заслужи с по-убедително представяне.

Той избра доста по-различна тактика от предишния мач. Ей Джей използва своето ръстово предимство, като рядко доближаваше съперника и се движеше много и непрестанно по ринга.

Британеецът се боксира умно, нанасяше отлични удари и почти не получи такива, което му донесе победата. 

Мачът в Саудитска Арабия определено отстъпваше на този през юни, но пък това не бе и толкова изненадващо. От гледна точка на Антъни Джошуа целта оправда средствата, а почестите отново са в него.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Първият рунд определено премина под диктовката на Джошуа, който пласира няколко отлични удара. Британецът дори отвори аркада на своя противник с чудесен ляв прав.

Аркадата обаче бе точно в края на веждата на Руис и кръвта не пречеше на зрението му, а екипът му се справи отлично със закърпването след рунда.

Във втория обаче Руис отвърна по отличен начин, като също пусна кръв на съперника. Два светкавични удара с лявата ръка отвориха лека аркада и на Джошуа.

В този рунд определено американецът с мексикански корени имаше предимство.

Последваха няколко по-спокойни рунда, в които нямаше такива размени на удари.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

В тях обаче Джошуа имаше значително предимство и пласираше добри крошета в главата на Руис.

Единственото, на което разчиташе защитаващият титлата си боксьор, бе да вкара Джошуа край въжетата, където да нанесе бърза серия от удари. Точните попадения обаче бяха малко и от двете страни.

Ситуацията се раздвижи в осмия рунд, когато Анди Руис взе предимство и нанесе няколко доста сериозни удара по Джошуа.

Британецът не му остана длъжен в деветия, когато отвърна подобаващо. Този рунд бе един от най-зрелищните в целия мач.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Заключителните рундове бяха изиграни доста умно от Джошуа, който не рискуваше, а отлично се отбраняваше, знаейки, че има предимство. Танцуваше по ринга с огромна лекота и показа енергия и работа с крака, нетипични за тежката категория.

Така протекоха последните три рунда, въпреки че Руис в 12-ия опита да атакува, но килограмите и умората си казаха думата. Живец в него вече нямаше.

Джошуа и Руис показаха уважение един към друг в края на мача, а реферите логично отсъдиха победа на британеца, който си върна своите пояси.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Снимка: Getty images/Gulliver photos