Тервел Пулев също не може да се боксира в Калифорния, съобщава специализираният сайт boxrec.com. Причината обаче не е нарушение, както се случи с брат му Кубрат, а контузията в ръката.

Според правилниците на щатската атлетическа комисия, здравето на спортиста трябва да бъде предпазено за определен срок, според размера на травмата му.

В случая Тервел няма да може да се бие на територията на Калифорния до 19 септември 2019 г., съобщава сайтът. Той е счупил костица в ръката си по време на победния бой с Мич Уилямс на 24 март в Коста Меса, но съобщи за контузията едва на следващия ден.

Така и двамата братя Пулеви не могат да се боксират в щата за определен период. Скандалът около Кубрат е голям, след като той целуна репортерката Джени Суши в интервю след победата над румънеца Богдан Дину.

Това произведе реакция, обвинения в сексуален тормоз и намеса на топ адвокатка, която пожела лицензът на Пулев да бъде замразен. Това се случи за момента, а казусът ще се разглежда от споменатата комисия на 14 май.

Тогава ще се вземе отношение и по жалбата на щаба на Дину, който иска да бъде променено в негова полза решението за победата на Кобрата. Основанието - нечисти удари, които са помогнали на Пулев да нокаутира румънеца.