Боксовата звезда Тайсън Фюри призна, че е останал шокиран и разочарован от загубата на своя колега и сънародник Антъни Джошуа.

Ей Джей бе тотално надигран от Олександър Усик, който показа уникални боксови умения на ринга и напълно заслужено грабна четирите шампионски пояса на британеца.

Освен огромна сензация, този мач със сигурност ще разбърка сериозно нещата в тежката категория, където всички очакваха съвсем скоро да има суперсблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, които да излъчат абсолютен световен шампион в тежката категория.

Самият Фюри, който на 9 октомври има мач срещу Дионтей Уайлдър, сам бе споделил, че иска да бие американеца, след това да бие Джошуа и да се откаже официално от спорта.

Именно заради това в него има разочарование от получилата се ситуация в Лондон и триумфа на Усик.

"Признавам, че силно се надявах Джошуа да спечели мача, но той не успя. Също така и не заслужаваше, но в крайна сметка неговите проблеми са си негови.

Гледах мача и бях шокиран, но и разочарован.

В момента обаче единственото в моята глава е мачът срещу Уайлдър. Той продължва да е най-опасният човек в тежката ктегория.

Според мен, Уайлдър е над Джошуа и Усик, но не е по-добър от мен. Не може да ме победи.

Ако трябва да дам съвет на Джошуа за реванша, той е да използва много по-добре краката си, да стъпи напред и да танцува.

Аз съм човек, който обича да се бие с боксьори, които са на върха, а не да се възползвам от някого, който има тежък период в кариерата си.

Усик свърши работата си, заради която бе на ринга. И Джошуа трябва да направи това в реванша", сподели той.